Slagwerkafdeling

In 1964 is door muziekvereniging De Scheldezonen een tamboerskorps opgericht. De slagwerkafdeling in de huidige vorm is in 2003 ontstaan uit dit tamboerkorps. Omdat tijden veranderen was er op dat moment behoefte aan een nieuwe impuls na een jarenlange periode, die zich het meest kenmerkte door traditionele activiteiten op drumbandgebied zoals de jaarlijkse concourswedstrijden met uitzendingen naar Brabantse en Nederlandse kampioenschappen. Het tamboerkorps heeft hierbij een zeer verdienstelijke staat van dienst opgebouwd en heeft zich op weten te werken tot de hoogste afdeling binnen de Federatie van Katholieke Muziekbonden in Nederland.

De slagwerkafdeling is inmiddels onder te verdelen in 2 groepen en de samenstelling van de groepen bestaat uit zowel jongeren als volwassen dames en heren van zeer uiteenlopende leeftijden.

De Opstap Slagwerkgroep
Slagwerkgroep Drums&More

De Opstap Slagwerkgroep
Het doel van het spelen in deze groep kun je omschrijven als een opstapje naar het spelen in de Slagwerkgroep. Behalve dat de slagwerkers al geruime tijd individuele lessen volgen, komen zij op woensdagavond samen om onder leiding van een instructeur het samenspelen onder de knie te krijgen.

 

De Slagwerkgroep Drums&More bestaat uit leden variërend in de leeftijd van 12 tot 65 jaar. Zij spelen ongestemd slagwerk in diverse stijlen muziek van samba, pop, rock tot jazz en ook de wat klassiekere werken komen aan bod. Dit kunnen bestaande werken zijn, soms worden er ook speciaal composities voor de slagwerkgroep geschreven door onze instructeur en een aantal leden van de groep. Het instrumentarium bestaat uit drums, triotoms, timbales, conga's, bongo's, surdo, bassdrums en verschillende kleine percussie-instrumenten. De slagwerkgroep verzorgt podium- en concertoptredens tijdens muziekfestivals, Slagkracht, de Lentefeesten, braderieën en ons jaarconcert "De Scheldezonenavond".

De vaste repetitieavond is op woensdagavond in het MFC Het Kloosterhof, onder de deskundige leiding van Peter Kil.