Activiteitencommissie

De activiteitencommissie is een groepje vrijwilligers uit de vereniging die zorg draagt voor het organiseren van activiteiten voor de leden van onze muziekvereniging. Speciaal voor de jeugd organiseert de activiteitencommissie onder meer het Poffertjesbal tijdens carnaval. Maar de activiteitencommissie doet natuurlijk nog meer, zoals de boterletteractie en  diverse voorbereidingen voor de Lentefeesten.

Hieronder beschrijven we de inhoud van de diverse activiteiten:

Boterletteractie:
Per lid wordt er een lijst en een brief gemaakt met alle informatie omtrent deze actie. Op de lijst kan ingevuld worden wat en hoeveel iedereen nodig heeft. Dit wordt uitgedeeld aan de leden door de coördinatoren van de diverse afdelingen. De leden hebben dan een paar weken de tijd om aan familie/kennissen te vragen of ze iets willen bestellen. Bij deze actie is het niet de bedoeling dat de leden langs de deuren gaan. Maar denk ook aan collega s en werkgevers die aan de werknemers een letter schenken . Deze worden als het nodig is nog afgeleverd. Deze lijsten komen weer terug bij de activiteitencommissie en wij zorgen ervoor dat de totale bestelling bij Bakkerij Wilbrink terecht komt. Op de afgesproken datum worden alle spullen afgeleverd bij Het Kloosterhof, en dan kost het ons een paar uurtjes om alles per lid klaar te leggen en ’s avonds uit te delen.

Poffertjesbal:
De activiteitencommissie legt contact met de beheerder van Het Kloosterhof. Alle punten worden dan ook weer even besproken. We ontwerpen de affiches die bij diverse winkels komen te hangen. We moeten zorgen dat er voldoende mensen de middag zelf komen helpen en vragen ook aan diverse leden of ze bakbenodigdheden te leen hebben. Het bestuur nodigt de prins uit en deze wordt ook op de middag zelf ontvangen door iemand van het bestuur. Tijdens de middag zijn de leden van de activiteitencommissie het aanspreekpunt.

Lentefeesten:
Dit is eigenlijk een grote activiteit op zich. De Lentefeesten worden vanuit het bestuur geregeld. De activiteitencommissie neemt de taak op zich om via de plaatselijke ondernemers geld binnen te krijgen om deze feesten mede mogelijk te maken. We krijgen al jaren alle medewerking van deze ondernemers. Deze bedrijven krijgen een plek aangeboden in de feesttent in de vorm van een spandoek of sponsoren op een andere manier. De activiteitencommissie zorgt samen met extra hulp van leden dat de advertenties en het geld opgehaald worden.

Kledinginzamelingsactie:
Sinds 2016 hebben we ook de Kledinginzamelingsactie opgestart. Dit doen we in april. We geven dan een brief met een plastic zak mee aan de leden waar alle informatie opstaat. De kleding kan worden afgegeven op een bepaald adres. We krijgen een bepaald bedrag per kilo. Dit geld kunnen we goed gebruiken voor de opleiding van de jeugd.

Bindingsdag:
Het is de bedoeling dat we regelmatig activiteiten voor alle leden organiseren. Denk daarbij aan speurtocht, fietstocht, bowlen, barbecue of quiz avond.

Hulp gevraagd!
Vind je het ook leuk om diverse activiteiten te organiseren of om te helpen bij één van de activiteiten laat het ons weten. Iedereen is welkom, dus ook ouders/partners van onze leden. Neem voor informatie contact op met Wies Joosen (0164-612489) of Carolina van Broekhoven (06-12712707).