Slagwerkafdeling

In 1964 is door muziekvereniging De Scheldezonen een tamboerskorps opgericht. De slagwerkafdeling in de huidige vorm is in 2003 ontstaan uit dit tamboerkorps. Omdat tijden veranderen was er op dat moment behoefte aan een nieuwe impuls na een jarenlange periode, die zich het meest kenmerkte door traditionele activiteiten op drumbandgebied zoals de jaarlijkse concourswedstrijden met uitzendingen naar Brabantse en Nederlandse kampioenschappen. Het tamboerkorps heeft hierbij een zeer verdienstelijke staat van dienst opgebouwd en heeft zich op weten te werken tot de hoogste afdeling binnen de Federatie van Katholieke Muziekbonden in Nederland.

De slagwerkafdeling is inmiddels onder te verdelen in 3 groepen en de samenstelling van de groepen bestaat uit zowel jongeren als volwassen dames en heren van zeer uiteenlopende leeftijden.

De Opstap Slagwerkgroep
De Drumband
Slagwerkgroep Drums&More

De Opstap Slagwerkgroep
Het doel van het spelen in deze groep kun je omschrijven als een opstapje naar het spelen in de drumband en later in de Slagwerkgroep. Behalve dat de slagwerkers al geruime tijd individuele lessen volgen, komen zij op woensdagavond samen om onder leiding van een instructeur het samenspelen onder de knie te krijgen.

De Drumband
In deze groep spelen de jeugdige leden van de slagwerkafdeling samen. Dit is ook de groep die samen met het harmonieorkest en het majorettekorps de straatoptredens voor hun rekening neemt. Je komt hen het meest tegen bij rondwandelingen tijdens Koningsdag, de Lentefeesten, de dodenherdenking, de wandel- driedaagse en de intocht van St. Nicolaas.

 

De Slagwerkgroep Drums&More bestaat uit leden variërend in de leeftijd van 12 tot 50 jaar. Zij spelen ongestemd slagwerk in diverse stijlen muziek van samba, pop, rock tot jazz en ook de wat klassiekere werken komen aan bod. Dit kunnen bestaande werken zijn, soms worden er ook speciaal composities voor de slagwerkgroep geschreven door onze instructeur en een aantal leden van de groep. Het instrumentarium bestaat uit drums, triotoms, timbales, conga's, bongo's, surdo, bassdrums en verschillende kleine percussie-instrumenten. De slagwerkgroep verzorgt podium- en concertoptredens tijdens muziekfestivals, Slagkracht, de Lentefeesten, braderieën en ons jaarconcert "De Scheldezonenavond".
De vaste repetitieavond is op woensdagavond in het MFC Het Kloosterhof, onder de deskundige leiding van Peter Kil.

 

Facebook feed

2018/08/02

Zagen we daar ineens een "oude" bekende in de krant?
Onze instructeur ten tijde van de hoogtij dagen van de drumband is inmiddels 74 geworden.
Cees, van harte proficiat!

2018/07/02
Musicians Are

Eens kijken of we hiermee de draad weer op kunnen pakken na de zomervakantie.
Veel oefenplezier en een fijne vakantie!

The Guide!!!

2018/06/15
Muziekvereniging de Scheldezonen

Voor ons harmonie orkest zoeken wij een slagwerker, liefst met enige ervaring. Ben jij op zoek naar een orkest welke hedendaagse muziek speelt, maar ook de meer klassieke werken niet schuwt? Dan ben ... See more

2018/05/31

Veel succes aan alle lopers van de avonddriedaagse!
We zullen jullie tijdens de laatste meters nog wat muzikaal ondersteunen vanavond.

2018/04/30
Harmonie Aurora Woensdrecht

Vanmorgen mochten wij weer onze medewerking verlenen aan Koningsdag: de versierde fietsentocht en aubade! 🇳🇱🎶 Samen met de drumband en harmonie van de Scheldezonen!

2018/03/01
Dutch Music Partners

Ze zijn inderdaad erg leuk!

DMP is een uitgeverij van bladmuziek en heeft inmiddels een zeer uitgebreide catalogus voor meer dan 5500 composities voor slagwerk (van solist tot groot slagwerkensemble), klaroen- en ... See more